Get Adobe Flash player

Свалете във формат за ел.четец

 

Малката флотилия от осем транспортни кораба навлезе в пограничната зона. Командир на целия конвой беше капитан Франк Рендън. Той стоеше на мостика на водещия кораб и тъкмо разглеждаше стената си в Спейсбук, когато офицерът по сигурността извика напрегнато:

– Сър, сензорите ни показват малка формация от около двадесет леки съда, които са се насочили към нас със седма светлинна скорост! Очаквано време до пристигането им три минути.
След тези думи капитанът скочи на крака:
–Опитайте се да се свържете с тях!


– Не отговарят, сър! Да обявя ли бойна готовност за целия конвой? – попита офицерът по сигурността.
– Да! Пълна бойна готовност! Нека корабите да преминат в защитна формация! Най-вероятно това са аркусиански пирати, които ни мислят за търговски кораби. Само че този път ще ударят на камък!
Няколко минути по-късно, опасенията им се потвърдиха и ескадрилата от леки щурмови аркусиански кораби връхлетя конвоя. Транспортните кораби ги посрещнаха с мощен залп на своите плазмени оръдия. Подобно на някогашните артилерийски оръдия, плазмените действаха на същият принцип, но зарядът, който се освобождаваше от гилзата представляваше нагорещена плазма с изключителна пробивна мощ. След изстрел големите гилзи се изхвърляха автоматично от оръдието и димящи отлитаха в празното пространство. Аркусианците започнаха атаката си с избягващи маневри така, че да бъдат по-трудни за уцелване, но въпреки това къс нагорещена плазма удари фронтално един от корабите. Мигом космическият апарат се разцепи на две, след което последва вторична експлозия, която го раздроби на безброй частици. Няколко секунди след като флотските кораби откриха огън, аркусианците вече достигнаха обсега, при който можеха да освободят своите самонасочващи се ракети. Всеки един аркусиански кораб изстреля по пет ракети, които се насочиха към транспортните кораби. Военните съдове имаха на въоръжение леки, ултрабързи лазери, чието предназначение беше да поразяват ракетите на противника по време на полет. Тази система обаче не можеше да бъде сто процента ефективна. Въпреки, че лазерите унищожиха около половината ракети, останалите попаднаха в целта.
Четиримата кадети седяха със затегнати колани в купето, както ги посъветваха по високоговорителя минута по-рано. Те се изненадаха, когато непринуденият им разговор беше прекъснат от остър сигнал за тревога. Всеки един от тях бе приел да служи във флота с идеята, че ще му се наложи да преживява напрегнати и рисковани ситуации, но никой не очакваше, че това ще стане още преди да са пристигнали. Като бъдещи офицери от космическия флот, това беше първия им шанс да покажат, че могат да запазят самообладание. И те го правеха. Дори Мегън, която на пръв поглед изглеждаше като момиче, което би се уплашило ако трябва да одраска перфектния си маникюр, всъщност проявяваше завидно спокойствие. Лицата и на четиримата излъчваха сериозност, но не и паника. Като бъдещ специалист по космически съдове от среден и висок клас Мегън каза:
– Бронята на транспортерите TS-7 e от последно поколение и може да издържи на множество попадения от аркусианските самонасочващи се ракети.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Коментари   

# evebuhiva 26-04-2019 08:31
Amoxicillin 500mg: http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ Buy Amoxicillin Online dca.xutt.starac esthebook.com.b fy.uo http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Отговор | Цитиране | Цитиране
# igumwepezopa 26-04-2019 08:54
Amoxicillin Without Prescription: http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ Buy Amoxicillin Online qzk.zwka.starac esthebook.com.t ep.cv http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Отговор | Цитиране | Цитиране