Get Adobe Flash player

 

 

Свалете във формат за електронен четец 

Измина една седмица, откакто Габриела качи сайтa на новия огнен клуб “Инсиниум” в старнет, с което на практика се даде началото на неговата дейност. Въпреки, че все още нито един човек не се беше свързал с тях, четиримата приятели провеждаха всеки вторник и четвъртък по едно и също време тренировки в тяхната нова зала. В свободното си време Зак и Алекс бяха успели да монтират големи огледала на една от стените и сега складът вече приличаше на истинска зала за тренировки.
Мегън изглеждаше силно ентусиазирана от новото си хоби. Беше първата ученичка в клубa. Останалите я учеха да върти пой и тя се справяше много добре. За целта използваше тренировъчен пой, направен от три четвърти чорапи, пълни с малко леща в края за тежест.


Беше вторник и точно в единадесет часа сутринта започваше тренировката. Това се оказа единственото удобно време, тъй като после всички имаха някакви занятия. Пред входа на заключения склад вече чакаха Габриела и Алекс. Закъри, у когото стоеше картата, винаги идваше точно в единадесет. Нямаше как да дойде по-рано, защото преди това имаше упражнение по стрелба с пехотинците. Когато най-сетне се появи, носеше голям кашон със себе си.
– Това да не би да е доставката от “Планетата на поя”? – попита с жив интерес Алекс.
– Точно така! – извика Зак, като стовари кашона на пода. “Планетата на Поя” се славеше като най-добрия и най-известния онлайн магазин за продажба на огнени уреди в цялата галактика. Четиримата трябваше да си поръчат, тъй като Габриела, Зак и Алекс оставиха своите у дома преди началото на учебната година, а пък Мегън никога не бе притежавала подобни неща. Поръчката беше внушителна. Първо от кашона излязоха четирите чифта пойове от кевлар – за всеки по един. Зак и Алекс си бяха поръчали и по един стаф (тояга). Алекс не въртеше този уред, но смяташе да започне да се учи за да направят огненото шоу по-разнообразно. За Габриела и Мегън пък имаше по чивт огнени ветрила. Ветрилата представляваха изящни конструкции от извит във формата на лотус олекотен метал. В края на петте “листчета” на лотуса имаше по една кевларена факличка. С разходите за огледалата и тази поръчка, четиримата изчерпаха възможностите си да инвестират джобни поне за месец напред.
– Дано скоро привлечем поне няколко желаещи да се обучават в нашия клуб! – Въздъхна Габриела. Очевидно не се чувстваше никак щастлива от факта, че вече една седмица никой не се записа клуба им. Надяваше се да се появят поне няколко желаещи да тренират огнените изкуства, за да имат някакви приходи. За предлагане на огнено шоу пък още беше прекалено рано да се говори. Габриела искаше всички, които ще участват в шоуто, да са много добре подготвени, а не да се излагат като онези от групата “Огнени Звезди”.
– Хората още не знаят за сайта ни – предполагаше Зак – рано или късно ще научат за нас.
През последвалата тренировка Зак учеше Алекс да върти стаф, Алекс преподаваше движения с пой на Зак, а Габриела показваше движения на Мегън с ветрилата.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови