Get Adobe Flash player

Свалете във формат за електронен четец

Беше събота и Алекс се излежаваше до по-късно от обикновено. Когато най-сетне стана, си приготви закуска и се настани пред компютъра, за да браузне обичайните сайтове в Старнет. Първо влезна в Спейсбук, където впечатление му направи, че Габриела е променила статуса си и сега беше “обвързана” с лейтенант Арвин Кант.

Явно след публичната целувка онзи ден двамата са решили, че няма смисъл да се крият повече. Алекс натисна “Харесвам” и продължи нататък. Преглеждайки новинарските сайтове, вниманието му веднага привлече следното заглавие: “Открита е огромна аркусианска космическа станция в близост до граничната плоскост!” Алекс нетърпеливо цъкна на статията и започна да я чете:

“Сайтът, публикуващ изтекли, секретни, правителствени документи “Старлийкс”, днес осъществи поредното шокиращо разкритие! Този път хакерите от “Старлийкс” направиха обществено достояние строгосекретен разузнавателен доклад на Седми флот, охраняващ част от границата с Тъмния сектор. В доклада от 23.10.2238г. се съдържат подробни данни, както и снимки, на огромна аркусианска космическа станция, намираща се само на няколко светлинни години от граничната плоскост. По-конкретно базата е стационирана на орбита около печално известната планета “Хелена 9”. В изтеклият секретен материал се посочва, че станцията служи за производство на аркусиански щурмови кораби и изтребители, както и за разполагането на няколко ескадрили от тези машини в пълна бойна готовност. По-нататък в доклада, военните експерти от Седми флот посочват, че най-вероятно точно тази база е и източникът на атаките в пограничната зона през последните шест месеца. Може би най-притеснителното от всичко е, че гербът на Акзаман Гразър ясно си личи на снимките на космическата станция. Припомняме, че най-злият водач, който аркусианците някога са имали, изгуби властта си след края на войната срещу Земния Съюз и Мараите. Това обаче може да е знак, че той е успял да възвърне контрола си над част от аркусианските сили. От администрацията на Президента Нелсън не коментираха доклада, но изразиха възмущението си от безотговорността на “Старлийкс”, които според президентството са изложили на опасност животите на милиони хора, публикувайки тази строго-секретна информация. Командирът на Седми флот, прочутият герой от войната с аркусианците – Адмирал Юлиян Стаматов, не беше открит за коментар.
Наш екип се свърза с…”

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Коментари   

# profile5201 02-11-2018 11:19
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

http://just4running.com/images/photos/26270/1/f8f74fa0e0b9a2d0c430cee8.jpg
Отговор | Цитиране | Цитиране