Get Adobe Flash player

–Адмирале, разбирам причината за гнева Ви, но Ви съветвам да се отнасяте с повече уважение към представителите на централното командване. – Каза мъжът от екрана със студен тон. Това беше генерал Харълд Брик, главнокомандващият на генералният щаб на Звездния Съюз.
– Едва не загубихме цял кръстосвач! Когато ни заповядвате да пратим някой от корабите си в битка, трябва да разполагате с надеждни разузнавателни данни! – адмирал Стаматов беше вън от кожата си от ярост. Тонът му изобщо не се съобразяваше с ранга на човека от другата страна на екрана.


– Разузнавателните данни никога не могат да бъдат сто процента сигурни, Адмирале, и Вие го знаете – отговори Брик със все така леден тон. – Екипажът на “Перперикон” изпълни дълга си, а мисията беше успешна, така че не виждам причини за излишно драматизиране.
– Естествено, какво са няколко човешки живота, които можеха и да не бъдат пожертвани, ако си бяхме свършили работата малко по-добре?!
– Мисля, че разговорът ни приключи, Адмирале – каза ледения глас и без да дочака отговор прекъсна връзката.
Адмирал Стаматов изпуфтя, тръшвайки се на креслото си.
– Знаеш ли какво, Лао, притеснявам се от нова война с аркусианците! И не защото флота и войниците ни са слаби или пък аркусианците са твърде силни. Притесняват ме такива идиоти като Брик. С тяхната компетентност ние сами ще се бием, а аркусианците могат просто да си стоят отстрани и да гледат.
– Трябва да разширим собствените си наблюдения над Тъмния сектор – отговори Лао Ян, който в този момент се намираше в кабинета на Адмирала. – Очевидно е, че не можем да разчитаме на разузнаването на централното командване. Те тотално не са в час и могат да ни вкарат в голяма беда.
– Съгласен съм! Надявам се новата модификация на Ягуарите специално за разузнавателни цели да бъде готова скоро. Тя ще ни даде възможност за по-дълбоко, проникване в Тъмния сектор.
– Също така не е лошо да помислим за модернизиране на корабите си... – допълни Ян. – ...ако все пак мислим да се бием с аркусианците. Последният път ни хванаха неподготвени. Успяха да пратят много точни ракети в улеите за изстрелване на изтребителите и така блокираха половината ни ескадрила.
– Да, това е много притеснително. Ще предам доклада Ви на инженерният отдел и дано измислят някакво подобрение.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови