Get Adobe Flash player

Изтеглете във формат за електронен четец!

 

Двамата летяха напред в атакуваща формация, насочвайки се към епицентъра на битката. Изведнъж алармиращ звуков сигнал огласи кабината на Алекс, докато множество червени точки изпълниха радарния дисплей. Всяка една от тях показваше вражеска бойна единица. В този момент чу гласа на Габриела в слушалките:
— „Златна стрела“ до „Огнен орел“, имаме множество бандити на дванадесет часа!
— Прието, „Златна стрела“, препоръчвам да ги атакуваме със самонасочващите се ракети!
— И аз така мисля. Чели сме го само на теория, но ще се справим!

Трябва да прихванем чрез радара мишените си и да стреляме. Останалото ще го свършат ракетите!
Тази задача се оказа сравнително проста. Бордовите компютри на двата Ягуара автоматично избраха най-близките мишени и ги прихванаха, след което за Алекс и Габриела остана единствено да натиснат копчето за стрелба. Всеки един от тях разполагаше с по шест самонасочващи се ракети.
— „Огнен орел“ до „Златна стрела“, прихванах бандитите!
— Огън! — отговори Габриела. Алекс натисна копчето за освобождаване на снарядите, намиращо се на щурвала, усещайки как корпусът се разтриса от едновременното изстрелване на шестте самонасочващи се ракети. За миг не виждаше нищо, защото пространството пред него бе изпълнено с гъст сив пушек. Скоро обаче димът изчезна и той видя пред себе си шест бели дири, които прорязваха с голяма скорост безпределната небесна шир. Шест други следи се движеха успоредно на тях, идващи от мястото, където Габриела ги бе изстреляла. Тази гледка трая само няколко секунди, след което ракетите се разделиха и всяка тръгна да преследва собствената си цел. Някои успяха да поразят мишените си, но други бяха избегнати от аркусианските пилоти.
— Имам три потвърдени попадения! — оповести Габриела по радиостанцията. В този момент на дисплея се появиха и резултатите от стрелбата на Алекс.
— Същата работа и при мен! Петдесет процента успеваемост, пак е добре като за първи път!
Двамата се засмяха. Сега обаче, ако искаха да се включат в боя, трябваше да се приближат още повече и да използват плазмените си оръдия в директен сблъсък с аркусианските пилоти. Алекс хвана още по-здраво щурвала, навлизайки в горещата зона, където стотици аркусиански изтребители се преследваха със също толкова много Ягуари. Повечето флотски машини се числяха към ескадрилите на трите Кръстосвача: „Мадара“, „Перперикон“ и „Хелзинг“. Алекс ясно различаваше цветните маркировки. Съвсем малка част принадлежаха на планетарната защита на Хепсия, която пое първоначалния удар, и повечето от тях бяха унищожени още на пистите.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Коментари   

# profile4749 01-11-2018 14:26
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

https://www.fishnet.sk/images/photos/271/228/eb2cbd024f7e4ec0a6149d7d.jpg
Отговор | Цитиране | Цитиране